Om FAB

Vejlaget FAB på Frederiksberg startede i 1898 som Frederiksberg Arbejderes Byggeforening, der kom til at omfatte husene langs Frihedsvej, Lighedsvej, Broderskabsvej og Folkets Allé samt husene på Jyllandsvej nr. 23-25 & 26-38 og Kronprinsensvej nr. 53-61 & 48-54.


Vis FAB-område (nuværende huse fra den oprindelige byggeforening)
Træk den gule mand over på vejen, du vil se i Street View
Nulstil kort

Ved bebyggelsens overgang til selveje i 1922 nedlagdes byggeforeningen og i stedet oprettedes Grundejerforeningen F.A.B.

Siden 1944 har foreningens navn været Vejlaget F.A.B. – idag Vejlaget FAB (som også omfatter adresserne Peter Bangs Vej 33-39 og Jyllandsvej 19 C).

Bebyggelsen blev i starten karakteriserende og let nedsættende kaldt “Rødby”, men senere og efter overgang til selveje er den blevet kaldt “Den Hvide By” – et navn der også benyttes flittigt af ejendomsmæglere.

Som beboere holder vi af vores “røde/hvide by” med de pyntelige små barokpalæer og nyder godt af, at de fleste af disse bygninger har overlevet mere end 100 års vedligeholdelse og renovering med den oprindelige karakter nogenlunde intakt. I samarbejde med Frederiksberg Kommune fik vi i 1989 en lokalplan, der skal befordre bevarelsen af bebyggelsens og kvarterets oprindelige karakter.

I kraft af vores vejlag har vi i kvarteret et formaliseret sammenhold med generalforsamlingen som det årligt tilbagevendende samlingspunkt. Herudover har vi vores årlige traditioner med fastelavnstøndeslagningen, bouleturneringen, 5. juni-vejfesten og høst-loppemarkedet som arrangementer til dyrkelse af den mere uformelle del af samværet.