Få mere ud af FAB’s websted

Brug et par minutter på at læse denne side, og du vil måske få mere ud af FAB's websted - og husk, at du altid kan finde tilbage til denne side ved at klikke på ’?’ til højre i menulinien ovenfor.

Webstedet

Webstedet fab-denhvideby.dk handler om det kvarter som i 1898 opstod på initiativ af Frederiksberg Gasværks arbejdere og som i dag er formaliseret i Vejlaget FAB.
Her på webstedet finder du informationer som går i bredden såvel som i dybden med aktuelle, historiske og bygningstekniske artikler suppleret med billeder og videoer fra kvarteret. Medlemmer af Vejlaget FAB kan også bruge webstedets opslagstavle, debatforum mv.

Forsiden

Forsiden har to funktioner:
• introducere besøgende gæster til Vejlaget FAB
• Give FAB-brugerne et hurtigt overblik over nyheder, kommende begivenheder mv.

Menulinien

Under panoramabilledet finder du hovedmenuen hvor du kan klikke dig ind på de forskellige emner.

Søgefunktion

Til venstre for menulinien finder du webstedets søgefunktion, som i de fleste tilfælde vil kunne hjælpe dig med at finde hvor på webstedet et emne er nævnt - prøv dig frem.

Gå på opdagelse

Du vil hurtigt blive fortrolig med webstedets opbygning og måske finde interessante ting ved at klikke på hvert af emnerne i menulinien ovenfor.
Når du er klikket ind på en emneside vil du ofte finde et antal underemner i menuen i venstre spalte og hvor det er relevant vil der være en samlet kort introduktion til indholdet.
Bruger du blot et øjeblik på at orientere dig på de enkelte emnesider, vil du fremover få meget mere glæde og nytte af FAB’s websted.

Henvisninger

Henvisninger (eller links) vises som grøn understreget tekst. Nogle billeder eller ikoner fungerer også som henvisninger. Almindeligvis vil markøren skifte fra en pil til en finger når den føres hen over en henvisning for at vise at du kan klikke dig videre.
Åbner du via henvisninger websider som ikke tilhører FAB, åbnes disse generelt i et nyt vindue eller ny fane (afhængig af din browser). Det betyder at du nemt kan skifte mellem FAB siden og den eksterne side da begge forbliver åbne.

Dokumenter

Dokumenter på FAB's websted er i PDF format. Hvis din browser ikke kan vise sådanne dokumenter skal du hente og installere Adobe Reader.

Billeder

Billeder er et vigtigt element på FAB's websted. Prøv at klikke på billederne, det vil som oftest bringe en forstørret udgave frem. Hvis billedet indgår i en serie kan man gennemse hele serien ved at klikke på pilene under det forstørrede billede eller man kan bruge tastaturets piltaster (← og →). Du kan lukke det forstørrede billede ved at klikke på krydset under billedet.

Specielt for FAB-medlemmer

Visse sektioner på webstedet er forbeholdt FAB-medlemmer og kræver log-ind med brugernavn og kodeord (på de sider hvor det er relevant, vises log-ind funktionen i venstre spalte).
Som FAB-medlem kan du få adgang til det beskyttede indhold samt abonnere på FAB's nyhedsbrev ved at oprette dig som bruger på FAB's websted - læs mere herom under menupunktet Medlemmer, hvor medlemsfunktionerne er samlet og hvor du finder svar på medlemsrelaterede spørgsmål.

Yderligere funktioner

Enkelte artikler vil i højre side foroven have et eller flere ikoner (f.eks til udskrivning eller generering af PDF-fil). Forklaring på ikonet vises når du holder markøren over ikonet.
I websidernes bundsektion finder du til venstre oplysninger om hvornår webstedet sidst er blevet opdateret og om hvor mange der har besøgt webstedet. Til højre i bundsektionen er et link til webstedets betingelser.

Smartphones og tablets

FAB's webside er opbygget således at langt det meste indhold og funktionalitet fungerer på smartphones og tablets. Websiderne overholder XHTML-standarden og da der til video benyttes HTML5 (som ikke kræver installation af FLASH), vil man også på de fleste nyere produkter kunne se webstedets videoer.